Zanglessen

Bevrijd je lichaam, bevrijd je stem!

Dit is een aanpak die heel snel uitstekende resultaten oplevert voor zowel amateur- als professionele zangers: als eerst het lichaam waarin het vocale instrument huist in balans is, wordt het werken aan de stem daarna heel gemakkelijk. 

Ik noem mijn werk “Postural Co-ordination for Dynamic Breathing”©. Dit is niet verbonden aan een specifieke stijl of smaak. Ik leg vooral de nadruk op goed gebruik van stem en lichaam en die bereik je door goede coördinatie. Hoe je dat daarna toepast is aan jou. Of je in een koor zingt, in een band of solo, of gewoon thuis voor je eigen plezier, ik kan je helpen om je eigen unieke stem te vinden, je eigen geluid.

“ . . .inspirerende les.

Fijn om eindelijk eens een docent te ontmoeten met een open, nieuwsgierige en kritische houding.

Ik ben erg onder de indruk van jouw wijze van les geven.

Helder en met veel respect voor de persoon in kwestie . . .

En de kwaliteit van aanraken en leiden is buiten twijfel.

Nieuwe student, 2015

“Ron Murdock weet precies hoe het moet. Het lichaam zingt.”

Prof. Thomas Heyer

Frankfurt Hochschule für Musiek

“The fact that as a vocal coach and ensemble leader (now 74 years of age) I still sing with utter ease and undiminished passion I owe to Ron Murdock’s wise guidance.” Dr Rebecca Stewart, founder of the early vocal department at the Royal Conservatorium, den Haag, The Netherlands

“Ron cast a beacon, giving clear direction to my voice.”

Steven Gallop, bass

Australian Opera

De Alexander techniek speelt een hoofdrol in de manier waarop ik zangles geef. De afgelopen 40 jaar ben ik bezig geweest om twee disciplines samen te brengen en de zangtraining van Professor Frederick Husler en de Alexander techniek tot één geïntegreerd geheel te maken. Mijn boek “Born to Sing: A singer’s journey towards mind-body unity” beschrijft in detail hoe dat in zijn werk gaat.

Jij beslist welk muziekgenre je wilt zingen. Als je de kracht van je stem wilt verbeteren, de reikwijdte en kleur, dan biedt Postural Co-ordination for Dynamic Breathing © in combinatie met voor jou op maat gemaakte stemoefeningen een makkelijk haalbare, praktische oplossing.

Consult 

​

Als je mij wilt raadplegen over zang, Alexandertechniek of mijn boek Born to Sing kan dat via e-mail (info@cursa-ur.com); Skype (ronmurd); FaceTime (ronmurdock1@mac.com) of telefoon (+31 24  845 2097

De kosten voor een consult van 30 minuten bedragen €25; een consult van 60 minuten kost €50.

Workshops

Helaas geef ik geen workshops meer. 

De basis van mijn workshops lag in het uitnodigen van zangers om samen een ontdekkingsreis aan te gaan: een ontdekking van hun lichaam dat ademt, en van hun stem. De workshops/lessen waren ontworpen voor zangers, instrumentalisten, acteurs, docenten Alexandertechniek en derdejaarsstudenten van een Alexandertechniekopleiding. 

Ik werkte altijd in kleine groepen (met niet meer dan 8 personen) met ten minste één afgestudeerde of anders seniorstudent van onze Alexandertechniekopleiding. Zo kreeg iedereen de kans om het voordeel van ‘hands-on’ te ervaren – begeleiding door de verschillende processen door zachte, opgeleide handen met richting. 

In mijn workshops was altijd ruimte voor individueel werk terwijl de andere deelnemers konden observeren. Hierdoor was er altijd een lichte, comfortabele sfeer. Zowel amateurs als professionals ontdekten dat ze in een weekend significante vorderingen konden maken in hun begrip en uitvoering van zang.

​

Barbara Bonney schrijft:

​

“Ik kan Ron van harte aanbevelen als zangleraar en docent van de Alexander Techniek. Naar mijn mening zou iedere zanger en podiumartiest een Alexander cursus moeten volgen. Ik heb er zelf beslist veel profijt van gehad.

 

Ron geeft precieze, heldere aanwijzingen; hij is geduldig en sympathiek en weet om zich heen een rustige, prettige sfeer te creëren.”

 

Barbara Bonney